Chokoladespir på pæresauce, opskrift nytårsmad
 
Forside
Nytårsmad
Nytårstraditioner
 
 
 
Tilberedningstid: 60 min.
Antal: 6 personer
bagepapir

Chokoladetrøffel
3 dl Karoline's PiskeFløde
350 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)

Pæresauce
1 fast, men moden pære
1½ dl vand
2 spsk sukker
½ vaniljestang (korn stængel)
evt. en anelse citronsaft

Chokoladebund
65 g mørk chokolade (ca. 70% kakao) - fx Valrhona 66%
25 g smør
25 g sukker
1 æg (str. stor)
hakkede usaltede pistacienøddekerner



Form 6 kræmmerhuse af trekantede stykker bagepapir. Kræmmerhusene skal være små og elegante. Chokoladetrøffel: Chokolade hakkes fint. Fløden koges op og tages af varmen. Vent 10 minutter. Lidt af den varme fløde hældes over den finthakkede chokolade. Rør godt og tilsæt langsomt resten af den godt lune fløde. De 6 foldede kræmmerhuse fyldes nu 3/4 op med den flydende chokoladetrøffel. Kræmmerhusene stilles i en skål med sukker - for at de kan stå oprejst. Disse sættes på frys indtil næste dag.

Pæresauce: Skræl pærerne og tag kernehuset ud. Kom herefter vand, sukker, citronsaft og vaniljestang i en gryde og kog pærestykkerne heri i ca. 15 minutter. Skum af undervejs. Blend massen og passér gennem en fin sigte.

Chokoladebund: Smelt chokoladen i vandbad. Smelt smør og rør smørret sammen med chokoladen. Pisk æg og sukker til en tyk, hvid "æggesnaps". Dejen fordeles på en bageplade med bagepapir og stryges helt ud til kanterne - tyndt og lige "tykt" over det hele. Drys lidt pistacienødder over. Bunden bages ved 180 grader i ca. 12-15 minutter - til den har sat sig. Afkøles og udstikkes i ca. 4 cm i diameter.

Ved servering: Umiddelbart inden servering befries spirerne fra kræmmerhusbagepapiret. Skær bunden af spirerne (så de kan stå lige). Gem det afskårne chokoladetrøffel til at smelte til pynt i pæresaucen. Hold endelig spirerne koldt indtil servering. Toppene skæres af og mellem bund og top lægges chokoladebunden. Udstik evt. også en lille bund til bunden af spiret. Anret spiret på en kold pæresauce med et par stænk smeltet chokoladetrøffel.

Energiindhold
For hele retten: 17690 kJ
Energifordeling:
Fedt: 62%
Kulhydrat: 34%
Protein: 4%
Fryseegnet: Nej

 
Godt nytår