Crème brulée, opskrift nytårsmad
 
Forside
Nytårsmad
Nytårstraditioner
 
 
 
Tilberedningstid: 60 min.
Antal: 6 personer

5 æggeblommer
120 g sukker
1 vaniljestang - kornene af
¼ liter Karoline's PiskeFløde
¼ liter sødmælk

2 spsk rørsukker



Pisk æggeblommer sammen med sukker, vaniljekorn og mælk og fløde. Hæld massen i smurte porcelænsforme og bag i vandbad ca. 45 minutter ved 140 grader, til cremen er tyk og tung og har "sat" sig. Stil cremen koldt et par timer. Kom rørsukker på toppen og stil nu formene i iskoldt vand under grillen. Hold nøje øje med cremen og grill kun til sukkeret akkurat er krystalliseret.

Energiindhold
For hele retten: 8370 kJ Energifordeling:
Fedt: 61%
Kulhydrat: 33%
Protein: 6%
Fryseegnet: Nej

 
Godt nytår