Forretstallerken, opskrift nytårsmad
 
 
Nytårsmad
Nytårstraditioner
 
 
 
Tilberedningstid: 60 min.
Årstid: Hele året
Antal: 10 personer

Lakserognscreme
2½ dl cremefraiche 38%
2½ dl Fromage Frais 0,3%
½ tsk fintrevet limeskal
2 tsk friskpresset limesaft
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
100 g lakserogn

Carpaccio
5 dl bredbladet persille (ca. 25 g)
500 g carpaccio af oksemørbrad
2 spsk olivenolie
1 spsk friskpresset citronsaft
75 g Grana ost 24% (32+) et helt stykke
friskkværnet peber

Rejer: 10 kogte, pillede tigerrejer med halevifte (ca. 100 g)

Pynt: bredbladet persille



Tilbehør: 150 g ristede flutes i skiver

Lakserognscreme: Vend forsigtigt ingredienserne til lakserognscremen sammen. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Carpaccio: Skær persillen i tynde strimler. Fordel persillen på 10 tallerkener og anret herpå de tynde skiver kød - lav plads til en lille skål på hver tallerken. Dryp olie og citronsaft på kødet. Høvl osten i tynde flager, fx med en kartoffelskræller, og fordel dem på kødskiverne. Drys med peber.

Ved serveringen: Fordel lakserognscremen i de 10 små skåle og læg en tigerreje i hver.

Tips: Carpaccio er oftest tynde skiver af råt kød, fx oksemørbrad/filet. I stedet for at høvle osten kan man rive den groft. I stedet for Grana ost kan Karoline's PastaOst anvendes.

Energiindhold
For hele retten: 12210 kJ
Energifordeling:
Fedt: 57%
Kulhydrat: 15%
Protein: 28%
Fryseegnet: Nej

 
Godt nytår