Fragilité (Den ska' ha' pisk), opskrift nytårsmad
 
Forside
Nytårsmad
Nytårstraditioner
 
 
 
Tilberedningstid: 60 min.
Årstid: Hele året
Antal: Dessert til 6

2 æggehvider (str. stor)
1 dl sukker
kornene af ½ stang vanilje

125 g smør
1 dl sukker
2 æggeblommer (str. stor)
1 dl mælk
1 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
150 g hakkede smuttede mandler

Creme
3 dl iskold piskefløde pisket til skum
2 spsk kakao eller 2 tsk kanel
2 spsk cognac eller 3 spsk kold kaffe



Beklæd en bageplade med bagepapir, smør den med smør og sigt lidt mel henover.

Æggehviderne piskes næsten stive med vaniljekornene og tilsættes derpå sukker lidt efter lidt. Piskes til en luftig sej masse.

Pisk derpå, i en anden skål, æggeblommer, smør og sukker hvidt og cremet. Rør mælken i dejen og sigt mel og bagepulver i massen. Rør til lind dej der smøres ud på bagepladen, ca. 4 cm fra kanten hele vejen rundt. Brug en varm paletkniv. Fordel forsigtigt marengsmassen over dejen. Dette gøres med en fugtig paletkniv. Drys de hakkede mandler over og bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter ved 175 grader. Kagen køles helt af. Deles på midten og lægges sammen med flødeskum smagt til med kanel eller kakao, og med cognac eller kold kaffe. Skæres forsigtigt i små snitter med en super skarp savtakket kniv. Servers til kaffen eller med et glas kold portvin.

Tip: Bunden kan bages dagen før den skal bruges. Opbevar den i en lukket plast pose på et stykke stift karton. Læg først flødeskummet imellem lige før serveringen.

Energiindhold
For hele retten: 17340 kJ
Energifordeling:
Fedt: 64%
Kulhydrat: 28%
Protein: 6%
Alkohol: 2%
Fryseegnet: Nej

 
Godt nytår