Hummer surprise, opskrift nytårsmad
 
Forside
Nytårsmad
Nytårstraditioner
 
 
 
Tilberedningstid: 45 min.
Antal: 8 personer

8 kogte hummere
100 g tempereret smør
1 spsk groft hakket estragon eller 1 tsk tørret
1½ spsk lys fransk sennep
¼ tsk salt
¼ sort peber 8 ark filodej eller en tyndt udrullet butterdej (ca. 14 x 14 cm)
800 g fiskefilet - fx laks eller sandart
2 spsk smeltet smør



Vrid hummerhalerne løs og pil dem. Tag den mørke streng væk. Vrid hummerkløerne løs og knæk dem. Tag kødet ud af kløerne. Rør smør, esdragon, sennep, salt og peber sammen. Sæt hummerhalerne på 8 trægrillspyd, så de bliver lige. Fordel smørret på hummerhalerne, og læg dem på tværs på dejen, hvor de rulles til en pakke. Læg pakkerne på køl under plastic i køleskabet. Sæt ovnen på 250 grader. Del fisken i otte stykker, og læg dem i en smurt bradepande. Tag hummerpakkerne direkte ud af køleskabet på en bageplade og pensl med lidt smeltet smør. Sæt fisken nederst i ovnen, og hummerpakkerne midt i ovnen. Steg begge dele i ovnen i 5-10 minutter.

Server hummer og fisk med fx hummersauce og cous-couspilaff. Pynt med hummerkløer og evt. citronbåde.

Kun den røde klo giver et vink om, hvad der venter inden i den lækre pakke. Se også opskrift på hummersauce og cous-couspilaff, som tilbehør til retten.

Energiindhold
For hele retten: 17571 kJ
Energifordeling:
Fedt: 45%
Kulhydrat: 17%
Protein: 38%
Fryseegnet: Nej

 
Godt nytår