Islagkage med nøddebund, opskrift nytårsmad
 
Forside
Nytårsmad
Nytårstraditioner
 
 
 
Tilberedningstid: 60 min.
Årstid: Hele året
Antal: 6 personer

Bunde 3 stk.
75 g kartoffelmel (ca. 1 dl)
1 tsk bagepulver
3 æggehvider (str. mellem)
150 g sukker (ca. 2 dl)
3 æggeblommer (str. mellem)

Chokoladefyld
3 dl piskefløde
2 pasteuriserede æggeblommer
1 spsk hvid rom
200 g hvid chokolade eller mørk chokolade

Abrikospure
1 dåse abrikos (ca. 425 g)
1 spsk florsukker
250 g ren rå marcipan



Bagetid: Ca. 12 min. ved 175°.

Bunde: Bland kartoffelmel og bagepulver sammen. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og pisk i ca. 3 min., til hviderne er seje. Vend kartoffelmelsblandingen i hviderne sammen med æggeblommerne. Kom 1/3 af dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). Bag bunden midt i ovnen. Lad bunden afkøle på en bagerist og bag de 2 andre bunde.

Chokoladefyld: Pisk fløden stiv. Vend æggeblommer og rom i flødeskummet. Rør 2 dl af flødeskumsblandingen ud i den lune, smeltede chokolade. Vend forsigtigt den afkølede chokolade over i resten af flødeskumsblandingen. Anbring ringen til en springform (ca. 22 cm i diameter) på et fad. Læg en lagkagebund heri og fordel halvdelen af chokoladefyldet på bunden. Dæk med en kagebund og fordel resten af chokoladefyldet herpå. Slut med en kagebund.

Abrikospuré: Hæld lagen fra abrikoserne og blend dem med florsukker. Fordel abrikospuréen på lagkagen og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Ved serveringen: Rul marcipanen ud mellem 2 stykker plastfilm til den måler ca. 6½ x 70 cm. Fjern plastfilmen og skær marcipanen ud i 5½ x 68 cm. Fjern springformsringen og anbring marcipanbæltet omkring kagen. Anvend evt. overskud af marcipan til pynt.

Energiindhold
For hele retten: 20600 kJ
Energifordeling:
Fedt: 51%
Kulhydrat: 42%
Protein: 6%
Alkohol: 1%
Fryseegnet: Nej

 
Godt nytår