Laks og havtaske med limesauce, opskrift nytårsmad
 
Forside
Nytårsmad
Nytårstraditioner
 
 
 
Tilberedningstid: 60 min.
Årstid: Hele året
Antal: 6 personer

Limesauce
25 g smør
6 finthakkede chalotteløg (ca. 100 g)
¼ liter piskefløde
2 tsk friskpresset limesaft
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber

600 g laksefilet uden skind
600 g havtaskefilet uden skind
2 tsk friskpresset limesaft
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 dl brødkrumme fra hvidt brød (ca. 50 g)
50 g blødt smør
2 tsk fintrevet limeskal
1 tsk knuste fennikelfrø
¼ tsk groft salt

600 g friske spinatblade revet i grove stykker
50 g smør - smeltet

Limesauce - fortsat
sky fra fiskene
¼ liter piskefløde - pisket til flødeskum

Tilbehør
350 g vilde ris
150 g flutes



Bagetid for fisk: Ca. 8 min. ved 250°.
Bagetid for spinat: Ca. 3 min. ved 250°.
Drikkevarer: Kølig hvidvin - fumé blanc.

Limesauce: Smelt smørret i en stor, tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene ca. ½ min. og tilsæt fløde, limesaft, salt og peber. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

Rens imens fiskene for eventuelle ben - og havtasken for hinder. Skær fiskene i hver 12 skiver og læg dem på en plade med bagepapir. Kom limesaft, salt og peber på laksen . Rør brødkrumme og de øvrige ingredienser sammen. Fordel blandingen på havtasken . Bag fiskene midt i ovnen. Gem skyen fra fiskene til limesaucen. Hold de bagte fisk varme.

Fordel halvdelen af spinaten på en plade med bagepapir. Hæld halvdelen af smørret over. Bag spinaten midt i ovnen. Bag resten før anden servering.

Limesauce, fortsat: Hæld fiskeskyen i saucen og kog den ved kraftig varme og under omrøring til der er ca. 3 dl. Tilsæt flødeskum, varm hurtigt limesaucen igennem under omrøring og smag til. Server straks.

Genveje: Limesaucen kan på forhånd koges de første ca. 10 min. Fisk og spinat kan gøres klar til bagning ca. 4 timer før serveringen.

Energiindhold
For hele retten: 26770 kJ
Energifordeling:
Fedt: 54%
Kulhydrat: 27%
Protein: 19%
Fryseegnet: Nej

 
Godt nytår