Ovnbagt torsk med rodfrugter, opskrift nytårsmad
 
Forside
Nytårsmad
Nytårstraditioner
 
 
 
Tilberedningstid: 30 min.
Årstid: Efterår, Vinter
Antal: Aftensmad til 4

1 dl vand
2 porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
500 g frossen rodfrugtblanding
¼ liter madlavningsfløde 18%
3 spsk frosne blandede krydderurter
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
400 g torskefilet uden skind
1½ spsk frosne blandede krydderurter
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør
1 kg kartofler
citron

Bagetid: Ca. 10 min. ved 250°.



Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt porrerne og kog dem i ca. 1 min. Tilsæt den frosne rodfrugtblanding og kog i yderligere ca. 2 min. eller til grønsagerne er tøet op. Lad dem dryppe af i et dørslag. Kom grønsagerne tilbage i gryden og tilsæt madlavningsfløde, krydderurter, salt og peber. Vend godt rundt og fordel grønsager og fløde i ovnfaste portionsskåle (a ca. ½ liter).

Rens og tør fisken. Skær den i 12 lige store stykker og fordel fiskestykkerne ovenpå grønsagerne. Drys med krydderurter, salt og peber og bag retten midt i ovnen.

Tips: I stedet for kartofler som tilbehør kan man servere ris eller brød. Ovnbagt torsk med rodfrugter kan også tilberedes i en stor ovnfast form (ca. 5 x 20 x 20 cm).

Energiindhold
For hele retten: 8580 kJ
Energifordeling:
Fedt: 23%
Kulhydrat: 54%
Protein: 23%
Fryseegnet: Nej

 
Godt nytår