Ovndampet torsk med sennepssauce, opskrift nytårsmad
 
Forside
Nytårsmad
Nytårstraditioner
 
 
 
Tilberedningstid: 60 min.
Årstid: Vinter
Antal: 4 personer
Marinerede rødbeder
25 g smør
8 rødbeder i tynde stave (ca. 450 g)
1 dl balsamicoeddike
4 spsk vand
2 tsk sukker
1 tsk groft salt

Ovndampet torsk
6 skiver torsk (a ca. 200 g)
25 g smør - smeltet
½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Sennepssauce
1½ tsk hvedemel
2½ dl vand
3 spsk hele gule sennepsfrø
6 finthakkede chalotteløg (ca. 75 g)
250 g koldt smør i små stykker
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber

Pynt
friske dildkviste
Tilbehør
1 kg kartofler

Dampning: Ca. 18 min. ved 225°.



Marinerede rødbeder: Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits rødbedestavene i ca. 2 min. Tilsæt balsamicoeddike, vand, sukker og salt. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Fordel rødbederne i et ovnfast fad og lad dem trække tildækket i ca. 2 timer. Smag til.

Ovndampet torsk: Rens og skyl torskeskiverne og tør dem godt. Læg skiverne i en bradepande med smurt bagepapir. Pensl torskeskiverne med smør og drys med salt og peber. Damp fisken midt i ovnen. Stil rødbederne på en rist nederst i ovnen de sidste 10 min. af torskens dampningstid. (Hæld væden fra rødbederne ved serveringen.)

Sennepssauce: Pisk mel og lidt vand sammen i en gryde. Tilsæt resten af vandet, sennepsfrø og løg. Bring blandingen i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og pisk det kolde smør i lidt efter lidt. Varm saucen op (den må ikke koge) og smag til med salt og peber.

Energiindhold
For hele retten: 17710 kJ
Energifordeling:
Fedt: 55%
Kulhydrat: 24%
Protein: 21%
Fryseegnet: Nej

 
Godt nytår