Torsk i folie med kryddersmør, opskrift nytårsmad
 
Forside
Nytårsmad
Nytårstraditioner
 
 
 
Tilberedningstid: 45 min.
Antal: 4 personer

Kryddersmør
100 g blødt smør
1 spsk mild sennep
evt. groft salt
friskkværnet peber

Torsk i folie
1 dl vand
½ tsk groft salt
2 gulerødder i tynde, halve skiver (ca. 250 g)
1 zittauerløg i tynde skiver (ca. 100 g)
1 squash i tynde skiver (ca. 250 g)
600 g torskefilet
½ tsk groft salt
4 laurbærblade
8 sorte peberkorn
1 dl tør hvidvin
Tilbehør: kartofler

Kogetid: Ca. 35 min. ved 200°.



Kryddersmør: Rør smørret sammen med sennep og smag til med salt og peber. Lad smørret stå tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Torsk i folie: Bring vand og salt i kog i en gryde. Kog først gulerødderne i ca. 1 min. Tilsæt løg og squash og kog yderligere ca. 1 min. Hæld grønsagerne til afdrypning i en sigte. Del fisken i 4 stykker. Fordel halvdelen af grønsagerne på 4 stykker smurt alufolie. Læg herpå torskestykkerne og fordel resten af grønsagerne over. Drys med salt og fordel laurbærblade samt peberkorn i pakkerne. Fold alufolien op om fisk og grønsager og fordel hvidvinen i de 4 pakker. Luk pakkerne godt til, så ingen væde kan trække ud. Kog fisken i en bradepande midt i ovnen. (Der skal ikke vand i bradepanden). Læg pakkerne på 4 tallerkener og server kryddersmørret til.

Tip: Hvidvin kan erstattes af fiskebouillon.

Energiindhold
For hele retten: 10210 kJ
Energifordeling:
Fedt: 34%
Kulhydrat: 41%
Protein: 25%
Fryseegnet: Nej

 
Godt nytår